Entrepreneurship › Ask a Question › Discussion Forums › Education › Pulsuz oynayıb qazanmaq olarmış
Düşünürdüm ki, onlayn oyunlar, kazinolar – bunların hamısı böyük şəhərlərin zəngin adamları üçündür. Mən isə adi bir rayon məktəbində müəlliməm. Maşınım yoxdur, hər ay maaş çatanda ilk işim kommunal xərcləri ödəməkdir. Bəs sizcə, belə bir adam necə birdən-birə onlayn kazinoda udmağa başlayır? Cavab sadədir: heç bir şey itirmədən. Yəni, sıfır risklə.
Hər şey təxminən iki ay əvvəl başladı. Həmin gün məktəbdə yekun qiymətləri vermişdik. Tələbələr sevincli, müəllimlər yorğun. Evə gəlib bir stəkan çay dəmlədim, telefonu götürüb oturdum. Normalda vaxtımı sosial şəbəkələrdə keçirirəm, amma o axşam bir dostum mənə maraqlı bir link göndərdi. “Bax, burda pulsuz oynamaq olur” yazmışdı. Güldüm, dedim “nə pulsuz oyunu, ay dostum, yenə bir şeyə düşmüsən”. Cavab verdi: “Yox, ciddiyəm. Mostbet-də pulsuz rejim var. Heç pul qoymadan öyrənirsən, sonra istəsən depozit edirsən.”
Maraqlandım. Axı heç nə itirməmişdik. Yazdım Google-a “mostbet pulsuz oyna” və bir neçə saniyəyə saytı açdım. Həqiqətən də, “demo” rejimi vardı. Yüzlərlə oyun, minlərlə fərqli slot, amma heç birində əsl pul yox idi. Virtual kredit verirdilər, adətən 1000 manatlıq virtual balans. Mənim üçün bu, bir kəşf oldu.
İlk saat ərzində nə etməyi bilmirdim. Slotlar mənə çox mürəkkəb gəldi. Çox fırlanan elementlər, bonuslar, xətlər… Dostum zəng etdi, dedi “istəsən mən sənə göstərim”. 10 dəqiqəyə gəldi, yanımda oturdu. Biz birlikdə mostbet pulsuz oyna rejimində nə qədər oyun var idisə, demək olar ki, hamısını sınadıq. Gülürdük, “bax qazandıq”, “yox, indi itirdik” deyə zarafatlaşırdıq. O an başa düşdüm ki, bu əyləncəlidir. Heç bir stress yoxdur, çünki pul əskik olmur, ancaq oyunun özü qalır.
Dostum getdikdən sonra özüm qaldım. Evdə sakitlik, yalnız mən və ekran. Bir slot məni çox cəlb etdi – sadə, ancaq çox rəngli, meyvələrlə. Fikirləşdim, qoy bir az da oynayım. Axı itirəcək bir şey yoxdur. 2 saat ərzində virtual balansım 1000-dən 5000-ə qalxdı, sonra yenə 300-ə düşdü. Həyəcan yox idi, çünki bilirdim ki, bu reallıq deyil. Amma maraqlı idi. Çox maraqlı.
Üç gün ərzində yalnız demo rejimində oynadım. Məktəbdən qayıdıb, çay içib, dərsləri yoxlayıb, sonra yarım saatlıq oyun. Uşaqlar yatandan sonra bir az da oynayırdım. Bu, mənim üçün bir rituala çevrildi. Heç bir risk, heç bir təzyiq – sadəcə oyun. Və bu müddətdə öyrəndim ki, slotların 90%-i eyni prinsiplə işləyir. Hansı daha çox bonus verir, hansı daha tez boşalır, hansında “free spin” daha çox düşür. Bunların hamısını demo rejimində sınaqdan keçirmək çox rahat idi.
Gəldi gün – qərara gəldim ki, real pula keçim. Amma tələsmədim. Depozit qoymazdan əvvəl bir həftə də oynadım pulsuz rejimdə. Sonra 10 manat qoydum. Yalnız onu. Və ən çox sevdiyim slotda oynamağa başladım. Qazandım. 10 manatdan 28 manat oldu. Sevincli idim, amma təəccüblü deyildi – çünki mən artıq bu oyunu “pulsuz” versiyada onlarla dəfə oynamışdım. Hansı anda nə gözləməli olduğumu təxmin edirdim.
Həmin həftə daha iki dəfə oynadım. Hər dəfə 10 manat depozit, hər dəfə planlı şəkildə. İkinci dəfə uduzdum – 10 manatın 6-sını qaytardım, 4 itirdim. Üçüncü dəfə qazandım – 10 manatdan 34 manat. Mənim üçün bu, artıq qumar deyildi. Bu, öyrənilmiş bir proses idi. Mən pulu itirməyə hazır idim, çünki depozitim o qədər kiçik idi ki, hətta itirsəm belə, bir fincan qəhvə pulu gedəcəkdi. Amma qazananda isə bu, həqiqi sevinc idi.
Bu təcrübə mənə nə öyrətdi? Birincisi, heç vaxt bilmədiyin oyunda real pul oynama. İkincisi, “mostbet pulsuz oyna” rejimi hər kəs üçün olmalıdır – bu, ən yaxşı dərs vasitəsidir. Üçüncüsü, pul yalnız itirməyə hazır olduğun qədər olmalıdır. Mən bu üç qaydaya əməl edirəm və indiyə qədər heç bir problem yaşamamışam.
Dünən yenə girdim. 5 manat qoydum. Qazandım cəmi 12 manat. Çıxartdım. Həmin pul ilə özümə yeni bir kitab aldım. Kitabın içində qəbz var idi – “12 manat”. Baxıb gülümsədim. Kim deyir ki, qumar pisdir? Pis olan nəzarətsizlikdir, həddi aşmaqdır. Mən öz həddimi bilirəm. Və bu həddi mənə pulsuz oyunlar öyrətdi.
İndi hərdən dostlarıma deyirəm: “Əgər maraqlanırsınızsa, ilk öncə mostbet pulsuz oyna rejimini sınayın, sonra qərar verin.” Çünki bir şeyi ancaq sınaqdan keçirəndə başa düşürsən. Mən başa düşdüm ki, bu, sadəcə bir oyundur. Və oyunların içində ən yaxşısı odur ki, sənə heç nə itirməyəcəyin bir təcrübə verir. Pulsuz oynayıb qazanmağın yolunu öyrənmək mümkündür. Bunu mən sübut etdim. Özüm üçün.